Terug naar kandidatenlijst

#6 Matthias Luijks
Faculteitsraad Wijsbegeerte

Waarom ben ik kandidaat?

Baal jij er ook zo van dat docenten geen tijd voor je hebben? Vind je het ook zuur dat de docenten overwerkt zijn? Alsof de strijd nog niet zwaar genoeg is. Wij, van Lijst Calimero, hebben vorig jaar in de Universiteitsraad gezorgd voor 5 miljoen extra voor de faculteiten om dit op te lossen. De beuk erin! Volgend jaar meer geld voor onderwijs!

Waarom op mij stemmen?

Studenten klagen over een gebrek aan begeleiding. Docenten klagen over werkdruk. Het marketing budget van de RuG is 750.000 euro. Yantai kostte minstens vier miljoen. Kennelijk klotst het geld over de plinten. De universiteit is er voor onderzoek en onderwijs. Ik ga me inzetten voor meer geld naar onderwijs, zodat wij, studenten, beter onderwijs krijgen. Ik heb dit jaar gediend in de faculteitsraad Wijsbegeerte. Met deze ervaring wil ik me volgend jaar inzetten in de Universiteitsraad!
Ik ben Matthias Luijks en studeer bij de faculteiten Wijsbegeerte en Letteren, waar ik Geschiedenis studeer. Ik zie hoe de bezuinigingen bij Letteren er hebben ingehakt. Ik zie bij Wijsbegeerte hoe belangrijk kleine opleidingen en faculteiten zijn. Ik zie op centraal niveau te veel aandacht voor buzzwords. Dit gaat ten koste van onderwijs. Dit kan zo niet langer! Ik wil dit veranderen. Mijn missie is: een decentrale universiteit waar onderwijs centraal staat!

Stem op Matthias